Hoe ben ik tekstschrijver geworden? Het heeft even geduurd voordat ik mijn hart ben gaan volgen.

Jong geleerd

Schrijven zat er bij mij al jong in, op de basisschool schreef ik in mijn vrije tijd al korte verhalen. Daarnaast hield ik van lezen, in verslond de boeken uit de bibliotheek bijna letterlijk! Ik was een echte boekenwurm en haalde uit die verhalen vaak inspiratie om zelf over te schrijven. Jammer genoeg is er weinig bewaard gebleven van wat ik toen schreef, maar het zal geen hoogdravend werk zijn dus er is weinig aan verloren.

Op de middelbare school was Nederlands mijn favoriete vak. Dat had twee redenen: ik vond het oprecht leuk om met taal bezig te zijn (mijn tweede favoriet was Engels) en om als huiswerk te lezen, en nog beter, te schrijven. Of het een verplicht opstel, een boekverslag of een creatieve opdracht was, ik genoot er toen al van. De tweede reden dat Nederlands favoriet was, was dat ik er geen moeite voor hoefde te doen en toch hoge cijfers te halen. Op mijn cijferlijst na de examens stond ik voor Nederlands dan ook een dikke 8 zonder er ooit maar enige moeite voor te hebben hoeven doen.

Studietijd

Ik wilde dus eigenlijk journalist worden, dat was echt mijn droom, en ik ging Rechten studeren. Want ik dacht toen dat ik daarmee meer kon gaan verdienen. Maar zoals vaak: als het je passie niet is, is het lastig om iets vol te houden. Na een jaar bleek ik niet in de wieg te zijn gelegd als jurist en besloot ik te stoppen. Pas jaren later ging ik weer terug naar de universiteit en wel in Amsterdam, om Media & Cultuur te studeren. De studie Journalistiek bestond toen al niet meer, en internet was in opkomst waardoor geschreven journalistiek een uitstervend beroep leek te worden. Ik bleef wel bij mijn passie maar dan gericht op nieuwe(re) media als film, televisie en internet (populaire cultuur).

Na een leerzame stage bij de NPS (nu onderdeel van NPO) besefte ik dat mijn hart toch ook niet bij televisie lag en kwam ik in een impasse terecht. Want wat wilde ik gaan doen, en belangrijker, er moest brood op de plank komen.

Telecom en IT

Naast mijn studie werkte ik in de telecom (bij de grote groene provider), en heb ik verschillende afdelingen en functies gezien en meegemaakt. Zo heb ik op het contactcenter zowel mailverkeer als telefonische helpdesk gedaan, heb ik in de winkels gestaan en ben werkzaam geweest op de afdeling voor het MKB-segment.

Via een paar kleine omzwervingen die het noemen verder niet waard zijn, ben ik bij een van de grootste distributeurs in IT artikelen van Nederland terecht gekomen. Hier heb ik als inside sales ervaring opgedaan met alle voorkomende werkzaamheden die bij het distributieschap horen. Daar ben ik, mede door mijn drang om te blijven leren, uitgegroeid tot licentiespecialist op het gebied van Microsoft licensering voor het MKB-segment. Ook heb ik me de laatste jaren beziggehouden met de ontwikkelingen in de het ICT landschap op het gebied van Cloud.

Tekstschrijven

En hoe kom ik dan toch terecht bij de passie die ik al van jongs af aan heb gehad, en waar ik zijdelings voor geleerd heb? Dit is voor een belangrijk deel gekomen doordat ik naast mijn baan het schrijven als hobby weer heb opgepakt. Het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan, vandaar dat ik nu fulltime als (tekst)schrijver aan de slag ben. Welkom bij Text as a Service!